GODT NYTT ÅR!

Vi starter det nye året slik vi avsluttet det gamle på gult nivå i Veileder om smittevern. Det betyr i prinsippet ingen endringer for oss. Reglene er lik de vi drev etter i høst. Vi forbereder oss på at vi raskt kan komme til å måtte gå over til rødt nivå. Vi prøver å drive så “normalt” som mulig innenfor gjeldende regler.

Elever og ansatte som har milde luftveissymptomer og sykdomsfølelse, skal ikke møte på skolen, men holde seg hjemme til allmenntilstanden er god. Elever og ansatte kan komme tilbake til skolen når de føler seg friske og feberfri, selv om de fortsatt har noen symptomer på luftveisinfeksjon (noe snørr, tett nese og lett hoste).

Ansatte med luftveissymptomer bør følge Folkehelseinstituttets anbefalinger for testing. Alle ansatte som har luftveisymptomer uten kjent årsak, må teste seg og holde seg hjemme til de har fått svar. Ved negativ test kan de komme tilbake til skolen når allmenntilstanden er god.

Hvis en elev har feber og hoste, bør eleven testes for covid-19.

• For barneskoleelever: Ved kun lette luftveissymptomer uten feber, kan man se an tilstanden hjemme i et par dager.  Hvis eleven raskt blir bra, kan eleven komme tilbake til skolen uten test når allmenntilstanden er god, selv om de fortsatt har noen symptomer på luftveisinfeksjon. Hvis eleven ikke blir bedre, anbefales kontakt med lege og eventuell testing.